BIG 5.3: Conducerea și lucrul în echipã


Sovata, 16 octombrie 2008: Luni seară, 230 de persoane, formând echipele de conducere ale multor biserici, reprezentând întreg spectrul evanghelic românesc, s-au adunat în inima țării, la Sovata, pentru a da startul unui adevărat maraton de instruire în conducere, organizat de Fundația BIG Impact în colaborare cu Willow Creek Association. Prima etapă a acestui maraton este conferința “Conducerea și lucrul în echipă” care face parte din ciclul de cinci conferințe anuale organizate de BIG, ciclu care a debutat în urmă cu un an de zile în aceeași locație primitoare, având ca subiect “Dezvoltarea unei filozofii biblice de lucrare”.

Ύncă de la sosire, fiecare persoană a fost preluat de echipele de recepție, poziționate în holul principal al celor două hoteluri care găzduiesc participanții (Brădet și Danubius) echipe extrem de vizibile prin plasarea în fața unor panouri publicitare, creativ realizate, tranmițând din primul moment un aer profesionist, așa cum se cade unui eveniment de o asemenea anvergură.

Datorită echipei care lucrează de câteva luni, prelucrând datele fiecărui participant, recepția a fost aproape o formalitate, mai mult o oportunitate de a ura “Bun venit!” fiecăruia și de a-i înmâna manualul conferinței, precum și orarul de desfășurare.

Intrat în sala de conferințe, prima impresie pozitivă este dată de noul “look” al acesteia, marcând un progres evident față de conferințele anterioare organizate aici, cât și de imensul ecran de proiecție, necesar proiectorului video de peste 6000 de lumeni. Deja așteptările cresc doar prin simpla conectare cu locul în care se va desfășura acest eveniment.

Ca și element de noutate, materialele prezentate în cadrul celor șase sesiuni ale conferinței au fost pregătite de o echipă de creație formată din circa 40 de persoane care s-au întâlnit de mai multe ori pe parcursul ultimului an pentru a elabora suportul de curs pe baza unei pregătiri temeinice, care a inclus multe ore de studiu individual, consultarea unei bibliografii impresionante, interacțiune în grup mic folosind internetul (Skype), etc, totul sub coordonarea pastorului Gelu Paul-Faina de la biserica Vox Domini din Timișoara. Ύn elaborarea materialelor s-a pus accent pe utilizarea unor surse de calitate, pe aplicarea principiilor învățării experiențiale și pe realizarea unei expuneri interactive, urmată de seminarii practice și de proiecte de lucru pentru acasă.

Cele șase sesiuni ale conferinței sunt focalizate progresiv pe următoarele teme:

  1. Baza biblică a conducerii și lucrului în echipă
  2. Profilul membrilor echipei
  3. Formarea echipei
  4. Ύmpărtășirea conducerii
  5. Comunicarea
  6. Administrarea conflictelor

Fiecare participant a avut ca temă de casă, de efectuat înainte de venirea la conferință, susținerea a trei teste ajutătoare, primul pentru stabilirea darurilor spirituale, al doilea pentru stabilirea tendinței personale în abordarea conflictelor iar cel de-al treilea (Right Path 4) dedicat îmbunătățirii comunicării în cadrul echipei prin înțelegerea diferențelor, aprecierea diferențelor și adaptarea la aceste diferențe existente între membrii unei echipe de lucru sau de conducere.

Am ajuns deja înaintea zilei finale și calitatea interacțiunii denotă în mod clar că atât informația cât și modul de prezentare au corespuns pe deplin cerințelor participanților. Aminitim că după încheierea acestei conferințe se va desfășura partea a doua, anume Summitul Global de Conducere, GLS 2008. Vom reveni cu amănunte și cu impresii de la participanți.

[wp_divvaflip]divvaflip,3[/wp_divvaflip]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.